Ultraflex EPDM Dakfolie

De Carlisle dak EPDM membraan is een 100% gevulkaniseerd één laags dakbedekkingsmembraan op basis van het ethyleen, propyleen en een di monomeer. Door het toevoegen van roet, zwavel en andere vulstoffen kan het mengsel vervolgens verwerkt worden tot een dakbedekking met een reeks unieke eigenschappen en voordelen! Inmiddels zijn er diverse platte daken gerealiseerd met deze EPDM en is perfect toepasbaar op gebouwen als wel op tuinhuisjes, carports en aanbouwtjes.

Carlisle en Firestone  EPDM dakfolie is leverbaar in de volgende standaard maten:
Diktes:   1.14 mm, en 1.5 mm
Breedtes: 3.05, 4.57 , 6,10,  7.62 ,9.15 , 12,20  , 15.25 
Lengtes: 30.5-61 mtr

onze prijs is altijd zeer scherp en  nu voor € 12,90 m2

Aanbrengen van EPDM dakfolie

Om een goede naadverbinding te realiseren dienen alle materialen schoon en droog te zijn. Een minimale verwerking temperatuur is gesteld op 5 graden boven nul, ook dient dan de luchtvochtigheid goed in de gaten te worden gehouden. Op een koude ondergrond zal de primer sneller vocht aantrekken en daardoor niet goed hechten. De EPDM dakfolie 10 cm over elkaar leggen en dan door middel van een kalklijn de juiste maatvoering aangeven .

Hierna kan men de primer aanbrengen door middel van een verf roller en of en daarvoor bestemde primer pad. Na het aanbrengen van de primer dient er op gelet te worden dat de primer hand droog is alvorens de tape aan te brengen. De tape dient dan goed aangedrukt te worden met een daarvoor bestemd aandruk rolletje.

Vervolgens dient de volgend zijde geprimerd te worden en ook deze handdroog te laten worden. Vervolgens verlijmen op de tape door middel van de covering van de tape te verwijderen en dan met de hand goed aandrukken. Zorg hierbij dat er geen luchtkanaaltjes ontstaan!

Alle verbindingen dienen uitgevoerd te worden op een droge en schone ondergrond.

Montage aan een muur of bouwwerk
Om een goede verbinding te maken op een bouwwerk dient er altijd eerst een quickprimer aangebracht te worden waarna met een eventueel  zelfklevende EPDM de verbinding tot stand kan worden gebracht.

Verwerkingsmaterialen

Diverse soorten tape’s zoals de splice tape (naadverbinding), formflash (detailtape) en de coverstrip (reparaties en naadafdektape) zijn beschikbaar. Wij verwerken alle tape’s met een Amerikaanse primer welke zijn kwaliteit ruimschoots heeft bewezen.

Voor de verlijming op een schone en droge ondergrond gebruiken wij bonding lijm. Deze lijm is leverbaar in cans van 1 liter, spraybussen van 500 ml en 17 kg bussen welke door middel van een spraypistool verwerkt kan worden.

Verder in ons leverings programma:

  • Hemelwaterafvoeren, doorvoeren en ontluchtingen
  • Beschermingsdoeken /vilt
  • Aandrukrolletjes
  • Aluminium klemprofielen
  • Ms polymeer kitten
  • Vormrondje t.b.v. details zelfklevend
  • Reparatie setjes zelfklevend